•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •    

Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Big Shout Box
kyczy7 
Moderator

Kibicuje: A.I
Zdobył 59 asyst(ę)
Wysłany: 2010-07-24, 13:01   

Pewnie ONI bo zepsuć zawsze łatwiej, ale nie zmienia to faktu, że i tak powinien to zrobić.

rafal723 
Moderator

Kibicuje: Napisane w podpisie ...
Zdobył 11 asyst(ę)
Wysłany: 2010-07-24, 13:12   

kyczy7 napisał/a:
Pewnie ONI bo zepsuć zawsze łatwiej, ale nie zmienia to faktu, że i tak powinien to zrobić.

Jak będzie uparty, to kiedyś napewno dadzą spokój, to mogę zagwarantować.

Kibicuję :

ASK KS Siarka Tarnobrzeg
Prokom Trefl Sopot
Chicago Bulls

Jarek T 
Lokalna Gwiazda

Kibicuje: Miami Heat with LBJ
Zdobył 35 asyst(ę)
Wysłany: 2010-07-24, 14:28   

Ale najszybciej to urwą obręcz (to jest mechanika zmęczeniowa materiałów). Tak to już jest ze stalą (z innymi materiałami też, ale mniej spektakularnie), że pod wpływem wyginania to w jedną to w drugą stronę po jakimś czasie się urywa i koniec.

Nie ma jednak innej metody nauki jak na prawidłowe kosze. Brak frustracji, złych przyzwyczajeń, oraz komfort pracy wszędzie i w każdym wypadku jest najważniejsze. Musisz wyprostowywać kosze i dopiero trenować. A jak się urwie, to.... kupić nowe i grać dalej... Wszystko ma swoją cenę, ale nie wolno nie doceniać siebie.

kobebryant8 
SuperStar

Kibicuje: LA Lakers
Zdobył 57 asyst(ę)
Wysłany: 2010-07-24, 16:18   

Jeśli ktoś je zegnie to ja nie proponuję tylko wyprostować...
Najpierw dowiadujesz się kto, spuszczasz mu łomot pneumatyczną pałą a później prostujesz obręcz...

Ja bym tak zrobił...

badzio 
Dobry Zawodnik

Kibicuje: Anwil! - Flash
Zdobył 3 asyst(ę)
Wysłany: 2010-07-24, 16:40   

Kobe twoja rada najbardziej kusząca. :D

"Moja wiara jest silniejsza od wszelkich wątpliwości" - Dwyane Wade

kyczy7 
Moderator

Zdobył 59 asyst(ę)
Wysłany: 2010-07-24, 19:17   

rafal723 napisał/a:
Jak będzie uparty, to kiedyś napewno dadzą spokój, to mogę zagwarantować.

Rafał, ale co za problem zawiesić się dobrze na obręczy? 3sec i znów postawiłeś na swoim, a i X sobie nie pogra. Taka chora satysfakcja, niestety.

Kobe, spuszczasz mu łomot, dodatkowo pałom (good idea), a w konsekwencji on wychodzi z tego wszystkiego z niezłą sumką i fakt faktem sporym uszczerbkiem na zdrowiu, Ty natomiast po fakcie uświadamiasz sobie jakim byłeś idiotą, kiedy przychodzi Ci za to wszystko odpowiedzieć.

ihman 
Redaktor

Kibicuje: Czarniii!!!!!!!!
Zdobył 46 asyst(ę)
Wysłany: 2010-07-24, 20:06   

Ja mam radę.

Wyprostuj obręcze, a jej spód gdzie piłka raczej jej nie dotknie wysmaruj smarem lub inną brudzącą, klejącą substancją.

Naucz się podstaw, magia przyjdzie sama.

KGB 
Dobry Zawodnik

Kibicuje: Tur Bielsk Podlaski
Zdobył 3 asyst(ę)
Wysłany: 2010-07-24, 20:07   

Ja na osiedlu mam jeden kosz zawieszony może na 3,15 drugi na 2,95 i żyje. Jak ktoś chcę prowadzić jakiś intensywny trening to oczywiste, że mu to przeszkodzi, ale żeby tak wyjść rekreacyjnie, albo dla rozgrzewki porzucać to zawsze można.
Czasami trzeba podjąć drastyczne środki kiedy inne nie skutkują.

rafal723 
Moderator

Kibicuje: Napisane w podpisie ...
Zdobył 11 asyst(ę)
Wysłany: 2010-07-24, 23:04   

ihman napisał/a:
Ja mam radę.

Wyprostuj obręcze, a jej spód gdzie piłka raczej jej nie dotknie wysmaruj smarem lub inną brudzącą, klejącą substancją.

Dobre :) . Kyczy, przyznaję Ci rację. Kobe ... jednak Twój pomysł trochę pociąga. Ja mam jednakże inny pomysł. Napisz do właściciela boiska, albo nawet sam kup obręcz uginaną, taką jak to wsadów, koszt ok. 80 zł i poproś tego konserwatora boiska (pewnie jakas spoldzielnia mieszkaniowa) o zalozenie, zeby potem nie bylo jak Cię ktos zobaczy i naskarzy ...

Kibicuję :

ASK KS Siarka Tarnobrzeg
Prokom Trefl Sopot
Chicago Bulls

badzio 
Dobry Zawodnik

Kibicuje: Anwil! - Flash
Zdobył 3 asyst(ę)
Wysłany: 2010-07-24, 23:32   

To jest szkoła która zamykają w tym roku boiska mają z 40 lat.. nie chcesz ich zobaczyć jak walniesz w tablice to sie drewno sypie.. Ale tylko to jest dostępne więc ciesze się że coś wogóle mam.

"Moja wiara jest silniejsza od wszelkich wątpliwości" - Dwyane Wade

kyczy7 
Moderator

Zdobył 59 asyst(ę)
Wysłany: 2010-08-02, 21:45   

Zacząłem kolejny 'cykl', więcej i mocniej, x2.

Cały czas indywidualnie, mecz to święto. Czasami zawiewa nudą z tego względu i wtedy przychodzi czas na głupie myśli: po co wylewam tu siódme poty, a na piłce widać krew bo dłonie nie wytrzymują? Nie lepiej byłoby robić to dla rozrywki i kiedy mi się zachce? Ale odpowiedź jest prosta: nie, nie lepiej. I następnego dnia jedziemy dalej.

Jarek T 
Lokalna Gwiazda

Kibicuje: Miami Heat with LBJ
Zdobył 35 asyst(ę)
Wysłany: 2010-08-11, 17:54   

Witam Wszyskich!

Byłem sobie na wakacjach na południu i w centrum kraju (Krynica, Kraków, Warszawa, Łódź). Z uczuciem bólu stwierdzam, że choć Szczecin jest miastem rozległym w swoich granicach, to jest to wioska z tramwajami. U nas nic ciekawego się nie dzieje, i nie mam na myśli kultury/sztuki czy innych górnolotnych określeń znanych ze szkoły, tylko tych przyziemnych spraw typu: budowa dróg, szkół, budynków, infrastruktury...

Zazdroszczę po trochu tym wszystkim, którzy tam żyją i tam mieszkają. Ale nie o tym...

Pocieszam się inną BARDZO FAJNĄ sprawą być może bardziej bliską życiu i człowiekowi.
Wszędzie gdzie byłem, widziałem boiska typu Orlik. Od wiosek, bardzo małych miast, miasteczek dużych miast po aglomeracje. I co lepsze widziałem, że są one używane. Nawet na terenach zalewowych (są wszędzie na południu i w centrum) młodzi ludzie nie zostali zmuszeni do nic nierobienia w wakacje z uwagi na tragedię powodziową.
Często bywało bowiem tak, że z uwagi na jakąkolwiek tragedię (urodzaju, nieurodzaju, powodzi, suszy, zimy, braku zimy, czyli wszystkich tzw. "anomalii pogodowych i ludzkich") dorośli nie mieli za co wysłać dzieci na obozy, kolonie i sami nie mieli za co wyjechać i odpocząć. A teraz, nawet jak nie można, to dzieci i młodzież mają alternatywę. To jest to!

To jest sukces Polski! To jest wielki postęp cywilizacyjny Polski!

Joocek 
Dobry Zawodnik

Kibicuje: Real Madryt & Sobie
Zdobył 5 asyst(ę)
Wysłany: 2010-08-11, 20:43   

Jarek
Z jednej strony buduje się Orliki (co jest oczywiście super), a z drugiej strony u mnie stoi boisko (szkolne) tartanowe, 4 kosze i w niedziele nas nie wpuszczają bo rzekomo się ludzie na hałas skarżą :shock: . W ciągu tygodnia otwarte jest od 14 do 20-21 a potem nas wyganiają. Szkoła uczy i wychowuje psia mać...

kobebryant8 
SuperStar

Kibicuje: LA Lakers
Zdobył 57 asyst(ę)
Wysłany: 2010-08-11, 22:31   

Gdyby mnie ktoś z boiska wygonił to scenariusz prawdopodobnie wyglądałby tak:
- W godzinach ciszy nocnej
* Porządna wyśmiewka z dziadzi, który próbuje być twardy
* Wygnoienie GO z boiska bo NAM przeszkadza
* W razie problemów niech dzwoni po Policję, bo my i tak przed 22 nie wyjdziemy
* przyjeżdża policja na boisko miejskie na którym jedynym ograniczeniem jest godzina 22 - Cisza nocna. Dogadujemy się grzecznie z nimi że dokańczamy mecz i lecimy do domku grzeczni.
Jeśli nie da rady się z nimi dogadać bo wczuli się w rolę strażników teksasu to wtedy ustępujemy... Ale przeważnie każą strzelić liczbę od 1 do 50 i jeśli ktoś strzeli to mówią czy ktoś był blisko czy daleko. Przeważnie jest z 8 - 10 osób więc mamy tyle szans... Jesli trafimy - zostajemy do 22 jeśli nie - baj baj :D
(opcja, która praktycznie się nie zdarzała bo policja często olewa takie zgłoszenia o ile takie padły - bo straszyli że już dzwonią :D )

Na 1000 przypadków 998 wytargowujemy na naszą korzyść...

Nie należy się słuchać starych pryków, którym przeszkadza wieczorem odgłos siatki i kilka krzyków i rozmów.
To wolny kraj - nie ma godziny policyjnej tak więc mogę robić co mi się podoba i to głośno do 22 a jak komuś przeszkadza to niech kupi sobie dźwiękoszczelne drzwi i okna.

Bulwersują mnie takie przypadki ;/ !
Chłopaki - pokażcie że macie jaja i grajcie dalej... dopiero jak policja was wygoni albo nastanie 22 ustępujcie - trzeba walczyć o swoje kurna !

Joocek 
Dobry Zawodnik

Kibicuje: Real Madryt & Sobie
Zdobył 5 asyst(ę)
Wysłany: 2010-08-11, 22:52   

Wygania nas ochrona ze szkoły, że zamykają, a nie "dziadki".

Odpowiedz do tematu