Kibicuje: Czarniii!!!!!!!! Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 07 Lut 2006 Posty: 1699 Zdobył 46 asyst(ę) Skąd: Słupsk
Wysłany: 2010-03-08, 22:28
Dokładnie, w butach głównie stosowane są co raz to nowsze materiały.
np. w jedynce do usztywnienia kostki stosowano dodatkowy rzep, zaś w dwójce i trójce zastosowano nowe rozwiązania i ciężki rzep nie był konieczny.
Gdy 1 i 2 mają trójkąt wzmacniający usztywnienie śródstopia widoczny na zdjęciach.
Trójka już ich nie ma, bo zastosowano inny rodzaj usztywnienia. Wrócono jednak do takiego samego pod względem wyglądu kształtu ochrony/osłony ścięgna Achillesa i tylnej części stopy.
Mi w pamięci póki co najbardziej utknął 2 model. Trzeci dopiero będzie miał okazję się jakoś zapisać...
ps. zauważacie podobieństwo tych butów do serii 2k?
Kibicuje: Napisane w podpisie ...
Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 722 Zdobył 12 asyst(ę) Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2010-03-17, 15:57
Potrzebuję piłki na outdoor (asfalt, tartan ewentualnie beton, bruk). Mam "na oku" 3. Niewiem tylko którą wybrać. Bo jeśli sugerować się ceną, to wybór jest prosty. Wiem, że Kyczy ma/miał jedną z tych które mnie interesują i ją sobie zachwalał. Bardzo prawdopodobne jest też, że takie pytanie już było, ale mimo użycia opcji "Szukaj" nie znalazłem.
Potrzebuje porady. Miałem już Nike Outdoor/Indoor 500, teraz mam Molten'a Power Shoot, a nowy "sezon" (wiosna, lato tj: jak będzie ciepło) chciałbym zacząć juz z "czymś", co mi względnie długo posłuży. Proszę o porady, opinie.
Chicago Bulls
Kibicuje: LA Lakers Pomógł: 11 razy Wiek: 17 Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 955 Zdobył 58 asyst(ę)
Wysłany: 2010-03-17, 17:06
Ja mam platinum streetball jeden sezon. Piłka jest jak nowa i gotowa do gry. Bardzo fajnie się nią gra. Polecam.
Za to piłki Spaldnig Never Flat nie polecam... Wiem że grałem nią(lub podobną) piłką i nie zbyt mi pasowała. Ale nie sugeruj się tym zbytnio bo nie wiem czy to nie była inna piłka, ale raczej to właśnie ta never flat.
_________________ "Gdzie się rodzisz nie wybierasz sam...
Ważne jak się prowadzasz, jaki masz PLAN ! "
Kibicuje: osobistościom Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 367 Zdobył 11 asyst(ę) Skąd: UNW
Wysłany: 2010-03-17, 17:13
ja mam moltena GF7 i sie sprawdza zarówno na tartanie jak i na hali. na tartanie bardzo mocno się odbija. drugi sezon teraz bede go miał i się bardzo dobrze trzyma, pomijając to ze jest brudny.
Kibicuje: A.I Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Dołączył: 22 Sty 2008 Posty: 1410 Zdobył 59 asyst(ę) Skąd: Osiecza / Konin
Wysłany: 2010-03-17, 17:52
Fakt, miałem, PlatiniumStreetball.
Zachwalałem dopóki nie przetarła się do tego stopnia, że co 3 min. latałem z pompka.
Możliwe, że to przez nawierzchnie - kostka (głębsze rowki).
W każdym bądź razie przyczepność miała i dalej ma bo leży gdzieś w piwnicy.
Albo ja tak katuję albo to przez kostkę albo... no nie wiem. W każdym bądź razie sezon i po piłce. TF-250, Downtown, Platinium Streetball, a teraz przetarłem Ballera brata ( cii, jeszcze nie wie ). Dajcie mi jakąś niezniszczalną.
Wysłany: 2010-03-17, 18:01
A ta Grip Control Outdoor ? Kobe, może i masz rację, ale Neverflat do najdroższa outdoorowa piłka Spaldinga, więc dziwne mi się to wydaje ...
Edit: Patrzyłem na Allegro.pl i trafiłem na przybliżenia (zdjęcia) wszystkich 3 piłek. Zobaczcie jakie na GCO ma wysokie panele. http://www.sportprofi24.pl/picture_27.dyn
Najniższe ma ta Platinum. Niewiem czy mam rację,ale chyba właśnie ta GCO "wytrwa" najdłużej. A i podoba mi się chyba najbardziej. Niewiem już ... Co sądzicie ?
Chicago Bulls
Ostatnio zmieniony przez rafal723 2010-03-17, 18:09, w całości zmieniany 1 raz
Kibicuje: Turów Zgorzelec
Wiek: 19 Dołączył: 23 Maj 2009 Posty: 32 Zdobył 4 asyst(ę)
Wysłany: 2010-03-17, 18:01
a ja się zastanawiam czy jak szukam piłki na tartan to sugerować się : piłka na asfalt itp czy raczej samym jej wykonaniem i ceną ( mniej się ściera na tartanie ) jak myślicie?
Kibicuje: Real Madryt & Sobie Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 226 Zdobył 6 asyst(ę) Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-03-17, 18:04
Też mam Spaldinga Streetball póki co nic się z nim nie dzieje (niecały sezon gry). Wcześniej miałem Nike Euroleague 750 też była bardzo fajna, niestety zajechałem ją na nieodpowiednim boisku u babci. Generalnie jeśli masz 'bezpieczne' boisko mogę polecić obie.
_________________ "Jedyną radością - wieczna gra w teatrze życia. To właśnie jest szczęście." Andrzej Pilipiuk
"I lick my fingers because I don't like when my hands get slick. Licking my fingers helps me keep a good grip on the ball." Steve Nash
Wysłany: 2010-03-17, 18:12
rafal723 napisał/a:
Patrzyłem na Allegro.pl i trafiłem na przybliżenia (zdjęcia) wszystkich 3 piłek. Zobaczcie jakie na GCO ma wysokie panele. http://www.sportprofi24.pl/picture_27.dyn
Najniższe ma ta Platinum. Niewiem czy mam rację,ale chyba właśnie ta GCO "wytrwa" najdłużej. A i podoba mi się chyba najbardziej. Niewiem już ... Co sądzicie ?
Chicago Bulls
Ja mam pytanie może trochę mniej dotyczące sprzętu.
A więc, spotkałem się kilka razy na meczach itp. z bluzami adidasa (z kapturem "hoody") np Orlando Magic, czy New Orleans Hornets. Czy ktoś z was wie może skąd można zdobyć taką bluzę? Bo ja przeszukuje allegro i nici..
bluzy wyglądają tak
P.S fajnie by było jakbyście podali polskie jakieś strony