Kibicuje: L.A Lakers
Wiek: 16 Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 16 Zdobył 2 asyst(ę)
Wysłany: 2010-03-16, 22:03
badzio napisał/a:
Cytat:
Przypomina mi się okres kiedy wyleczyłem laserowo wadę wzroku (miałem -4.5 na oba oczy).
lenistwo nie zna granic ;/ 8 postów wyżej...
Chyba nie mówisz o mnie -.- .... -4.5 to jak głęboka jest wada ale nie ma tam najmniejszego słowa o nazwie wady ...... na przyszłość nim kogoś upomnisz pomyśl to nie boli
_________________ Practise makes perfect....
Before you can achieve you must believe !
Go Hard or Go Home !
Kibicuje: Miami Heat with LBJ
Wiek: 36 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 533 Zdobył 35 asyst(ę) Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-03-16, 23:51
- oznacza krótkowzroczność (słabe widzenie dali)
+ oznacza dalekowzroczność (słabe widzenie przy czytaniu)
jeżeli masz astygmatyzm lub jakąkolwiek inną wadę wzroku niż powyżej, to powinieneś o tym wiedzieć. Powinieneś również wiedzieć, że możliwe jest mieć astygmatyzm bez - lub +, ponieważ astygmatyzm to wada geometrii oka a nie jego korekcji widoku...
Jeżeli powyższe jest dla Ciebie nowością, to .... szkoda słów.
Rzeczywiście inne wady oczu (geometrii "astygmatyzmu" a nie wypukłości "+" lub wklęsłości "-") muszą być wykonywane po okresie ewentualnego wzrostu człowieka, ponieważ korekcja oka może nastąpić samoistnie lub po przeprowadzeniu inwazyjnej korekcji może nastąpić podczas rośnięcia dalsza degradacja i laser nie ma sensu...
Tak się ostatnio zastanawiałem: które z palców powinny jako ostatnie wypuszczać piłkę podczas rzutu? To jest wskazujący i środkowy, czy może środkowy i serdeczny? A może w ogóle sam wskazujący powinien 'wyprowadzać' rzut z ręki?
Jeżeli było, przekierujcie.
Kibicuje: Real Madryt & Sobie Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 226 Zdobył 5 asyst(ę) Skąd: Legnica
Wysłany: 2010-03-18, 22:06
W końcowej fazie rzutu nadgarstek powinien zostać tak luźno wyprowadzony tak? Czy bardziej sztywno?
_________________ "Jedyną radością - wieczna gra w teatrze życia. To właśnie jest szczęście." Andrzej Pilipiuk
"I lick my fingers because I don't like when my hands get slick. Licking my fingers helps me keep a good grip on the ball." Steve Nash
Kibicuje: osobistościom Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 367 Zdobył 11 asyst(ę) Skąd: UNW
Wysłany: 2010-03-18, 22:14
luźno. tak żebyś mógł nim pomachać. jak mam kciuka z pozostałymi palcami to wtedy mam więcej sily imo.
kurde. technika jest ważna w ogólnikach. lebron zrywa wszystkie rzuty, w sensie że za szybko łapy opuszcza, a i tak dziad trafia. kobiemu łokieć ucieka i też trafia. masakra.
Praktyka, praktyka, praktyka.... praktyka, praktyka, praktyka.
[a mi tego brakuje]
Kibicuje: Miami Heat with LBJ
Wiek: 36 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 533 Zdobył 35 asyst(ę) Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-03-19, 10:58
rado.... a zgadnij chłopie kiedy się zdobywa tę upragnioną przez Ciebie praktykę, praktykę, praktykę....praktykę, praktykę, praktykę?
Właśnie za młodu ćwicząc, ćwicząc, ćwicząc....ćwicząc, ćwicząc, ćwicząc. I to nie byle jak, tylko podpatrując i ucząc się od najlepszych i zgodnie ze wszystkimi najlepszymi dla nas zasadami. To jest czasami nerwujące, ale zawsze przydatne...
I ja mam ostatnio z tym problem... po bardzo długim czasie wróciłem do grania i mam problemy z rzutami z czystej pozycji... ale całe szczęście, że wiem jak popracować nad tym żeby szybko powrócić do w miarę dobrego układu... a tego bez ćwiczeń nie da się rady...
Kibicuje: osobistościom Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 367 Zdobył 11 asyst(ę) Skąd: UNW
Wysłany: 2010-03-19, 17:55
no jakby nie było dla mnie oczywiste jest, że żeby mieć dość praktyki trzeba ćwiczyć ; - ) . ja niestety porzuciłem marzenia o zawodowstwie już. no cóż, życie...
Kibicuje: Majami Hit
Wiek: 15 Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 70 Zdobył 3 asyst(ę) Skąd: stont
Wysłany: 2010-03-20, 19:54
kurde, moze nie jestem pierwsza osoba , ktorej to sie przytrafia... ale wkurzajace na maxa.
staram sie rzucać poprawnie technicznie , sprzed głowy = like mike
1st. podczas gierek , dostaje podanie , i momentalnie rzut ... ani razu , nie zdarza sie tak zebym miał dobrze technicznie ułożone ręce ...
2nd. już dobrze ułożone ręce , zza linii 6,25... aby dorzucić technicznie , aby doleciała, musze pomóc skokiem i takim pchaniem do przodu , co w efekcie nie daje rotacji piłki...
Czy dobre ułożenie rąk przyjdzie w efekcie trenowania ; catch and shoot ?
I czy to "pchanie" tej piłki za 3 zniknie , ?